Begeleiding Groep

Begeleiding bij werk en activiteiten
Je nuttig maken geeft een prettig gevoel

Passend werk is belangrijk voor iedereen. Werk geeft je status. Het maakt deel uit van je identiteit, van wie je bent. Hoe vaak is het begin van een kennismaking niet: En, wat doe jij? Je nuttig maken voor anderen geeft je een prettig gevoel, het vergroot je zelfvertrouwen. Het is goed te horen dat mensen je gemist hebben op je werk, je telt mee. Bovendien is werk een grote impuls om je te blijven ontwikkelen en op een belangrijke plaats mensen te ontmoeten en sociale contacten te leggen. En tenslotte is werk natuurlijk ook een bron van inkomsten.

Werk dat in jouw ogen niet nuttig is, waar je geen waardering voor krijgt, waar de sfeer niet prettig is of dat niet echt bij je past kan echter ziekmakend zijn. Daarom is het van groot belang veel aandacht te besteden aan welk werk passend is en eventueel van werk te veranderen als het niet bij je past.

De ondersteuning van Gaia:
Gaia vindt dat de ambities en mogelijkheden van de werkzoekende leidend moeten zijn. Nadat we die in kaart hebben gebracht, gaan we op zoeken we werkzaamheden.

Begeleid werken:
Gaia zoekt een geschikte werkplek, en zorgt voor begeleiding op die werkplek.

Voorbeelden zijn:

– Vakkenvullen bij een supermarkt,
– Montage werk in een fietsenfabriek
– Werkzaamheden bij een manege
– Administratieve werkzaamheden op een kantoor
– Onderhoud van tuinen