Ambulante Begeleiding

Je woont zelfstandig, of misschien nog bij je ouders. Je hebt iemand nodig die met je meedenkt, en je ondersteunt om de juiste beslissingen te kunnen nemen. GAIA Zorgdiensten kan je hierbij helpen.

Wat kunnen we voor je doen?

De ambulante begeleider gaat samen met jou in gesprek om er achter te komen waar je ondersteuning bij nodig hebt. Er wordt een zorgplan gemaakt zodat er afspraken gemaakt kunnen worden, en om later te kunnen evalueren.

Hier volgt een aantal voorbeelden van ondersteuning;

– Je helpen met je administratie en met het omgaan van geld.

– Je helpen je huishoudelijke werkzaamheden goed te regelen. Hoe pak je het werk aan? Wat wil je nog leren op dit gebied?

– Je helpen bij het leren contact leggen met anderen en ervoor zorgen dat dit contact ook blijft als je het prettig vindt.

– Je begeleider kan samen met jou op zoek gaan naar vrijetijdsbesteding die bij jou past.

– Je ondersteunen op je werk of school zodat het goed blijft gaan op deze plek.

– Als je het moeilijk vindt om alleen naar je huisarts, tandarts of specialist in het ziekenhuis te gaan kunnen we je hierbij helpen.

– Je kunt met je ambulante begeleider allerlei zaken bespreken. Je begeleider luistert en helpt je bij het maken van keuzes.

Voor wie?

GAIA Zorgdiensten biedt ambulante begeleiding aan volwassenen, met een beperking, autisme of ander bijzonder gedrag. Begeleiders hebben ervaring in het omgaan met mensen en ook met bijkomende problemen zoals moeilijkheden in gedrag of bepaalde angsten. Er kan worden samengewerkt met een team van deskundigen als de indicatie hierin voorziet.

Waar?

Wij begeleiden mensen in hun eigen woonruimte in Hoogeveen en omgeving. Deze woning huur je zelf of is door jou gekocht.

Wat moet je nog meer weten?

Ambulante begeleiding wordt vergoed door de WMO als je hiervoor de juiste indicatie hebt. GAIA Zorgdiensten kan je hiermee helpen.

Wij leggen de afspraken die we met je maken vast in een overeenkomst. Deze afspraken zijn altijd gebaseerd op de indicatie of verwijzing. Uiteraard overleggen we met jou over je wensen en onze mogelijkheden.

Voor meer vragen, of informatie kunt u contact opnemen via het contactformulier, of bellen met Jeannet Scholten, telefoonnummer 06- 26 73 02 64.